Sekcia

Rok 1971: Ak čašník nesplní časový limit, zákazník neplatí

V reštaurácii Tisa v obci Biel, neďaleko Čiernej nad Tisou, zaviedli zaujímavú novinku. Len čo si hosť vyberie jedlo podľa jedálneho lístka pracovníci reštaurácie sledujú čas, za ktorý je obslúžený.

Novinka v reštaurácii Tisa v obci Biel. Čašník musí do 20 minút od objednania priniesť hotové jedlo. Foto: archív TASR, autor Š. Petráš/19. novembra 1971

 

     Dodržanie časového limitu môže na hodinách sledovať aj zákazník. Keď je to nad 20 minút, nemusí zaplatiť za konzumáciu. Takáto novinka, slúžiaca na zvýšenie úrovne pohostinstiev a reštaurácií, by bola iste vítaná aj inde.

Novinka v reštaurácii Tisa v obci Biel. Čašník musí do 20 minút od objednania priniesť hotové jedlo. Foto: archív TASR, autor Š. Petráš/19. novembra 1971
Novinka v reštaurácii Tisa v obci Biel. Čašník musí do 20 minút od objednania priniesť hotové jedlo. Foto: archív TASR, autor Š. Petráš/19. novembra 1971