Sekcia

Rok 1953: Vianočný stôl obohatí aj husacina

V Západoslovenských hydinárskych závodoch v Cíferi pripravili pre vianočný trh tisíce kusov hydiny.

 

     "Pracujúci Západoslovenských hydinárskych závodov v Cíferi zásobujú našich spotrebiteľov kvalitnou čerstvou a mrazenou hrabavou a vodnou hydinou. Na trh dodávajú aj hydinové výrobky, ako napríklad hydinové jaterničky, v ktorých je pomletá vykostená hydina, mäso z divej zveriny, čerstvé i konzervované vajíčka a tiež perárske výrobky.

     V oddelení adjustáže hydiny pripravujú denne stovky hydiny pre mraziareň. V tomto oddelení usilovne pracujú aj žiačky strediska pracujúceho dorastu pri Západoslovenských hydinárskych závodoch v Cíferi.

     Pri cíferskom hospodárskom kombináte majú rozsiahly chov vlastnej kontrolovanej hydiny, v ktorom v tomto roku dosiahli vynikajúci úspech. Na tohtoročný vianočný trh dodajú viac ako 12 ton mäsa z kurčiat vyliahnutých z tohtoročnej generácie sliepok", píše sa v archívnej správe TASR.

Pri cíferskom hospodárskom kombináte majú rozsiahly chov vlastnej kontrolovanej hydiny. Foto: archív TASR, autor I. Gašparík/ 19. decembra 1953
Stovky kusov čerstvej hydiny putuje z cíferského hydinárskeho kombinátu do závodných kuchýň, pohostinských závodov a domácností našich pracujúcich. Foto: archív TASR, autor I. Gašparík/ 19. decembra 1953