Sekcia

Rok 1953: Vianočných čokoládových kolekcií z DEVY bude dostatok

Pracujúci trebišovskej čokoládovne DEVA rozširujú výrobu tohtoročných vianočných kolekcií o osem nových druhov.

 

     "Pracujúci trebišovskej čokoládovne donedávna zápasili s výrobnými nedostatkami, pretože v novom závode im chýbala skúsenosť. Zlepšením pracovných metód a výrobných postupov zvýšili pracujúci kvalitu výrobkov natoľko, že dnes patrí čokoládovňa medzi najlepšie závody tohto druhu na Slovensku", píše sa v archívnej správe TASR.

Na obrázku kolektív Anny Mazurkovičovej pri nalievaní fondantových arabesiek. Foto: archív TASR, autor J. Kočiš/24. septembra 1953
Mária Geciová hotové, vysušené, omáčané cukríky zbiera z dopravného pásu a ukladá do debien. Foto: archív TASR, autor J. Kočiš/24. septembra 1953

 

     Vo výrobe jednotlivých sortimentov, ktorých počet v roku 1954 rozšíria v Trebišove o ďalších 20 nových druhov, neustále zvyšujú percento prvej akostnej triedy. Výrobu tohtoročných vianočných kolekcií rozširujú o osem nových druhov. 

Na obrázku oddelenie Ruženy Kolkovej kde balia salónky a vianočné kolekcie. Foto: archív TASR, autor J. Kočiš/24. septembra 1953
Anna Sasová starostlivo upravuje na máčacom páse čokoládovou polevou obliate cukríky, aby ani jeden nebol zmetkovitý. Foto: archív TASR, autor J. Kočiš/24. septembra 1953
Pri balení salóniek si najlepšie vedú Anna Láslová, ktorá plní normu na 170 % a Elena Forgáčová na 200 %. Foto: archív TASR, autor J. Kočiš/24. septembra 1953