Priemysel
Rok 1953: Vianočných čokoládových kolekcií z DEVY bude dostatok
Pracujúci trebišovskej čokoládovne DEVA rozširujú výrobu tohtoročných vianočných kolekcií o osem nových druhov.
"Pracujúci trebišovskej čokoládovne donedávna zápasili s výrobnými nedostatkami, pretože v novom závode im chýbala skúsenosť. Zlepšením pracovných metód a výrobných postupov zvýšili pracujúci kvalitu výrobkov natoľko, že dnes patrí čokoládovňa medzi najlepšie závody tohto druhu na Slovensku", píše sa v archívnej správe TASR.
Vo výrobe jednotlivých sortimentov, ktorých počet v roku 1954 rozšíria v Trebišove o ďalších 20 nových druhov, neustále zvyšujú percento prvej akostnej triedy. Výrobu tohtoročných vianočných kolekcií rozširujú o osem nových druhov.