Sekcia

Rok 1963: V Bratislave sa vyrába exportná šunka pre Kubu a Západ

Vyše tritisíc kilogramov kvalitného bravčového mäsa spracujú denne v novozriadenej výrobni Západoslovenského mäsopriemyslu v Bratislave - Prievoze.

 

     V bratislavskom Prievoze otvoril Západoslovenský mäsopriemysel novú prevádzku. Ide o jediný závod na Slovensku, ktorý vyrába vysokokvalitné mäsové konzervy na export pre Kubu, do Talianska a Anglicka.

Kolektív XII. zjazdu KSČ Michala Pluhára pri príprave mäsa na spracovanie. Vedúci závodu (v strede ) oboznamuje kolektív s pracovnými výsledkami. Foto: archív TASR, autor T. Andrejčák/30. októbra 1963
Kolektív vykosťovačov mäsa. Foto: archív TASR, autor T. Andrejčák/30. októbra 1963

 

     Z novootvoreného závodu mesačne vyexpedujú 19 ton mäsa. Pretože dodržujú technologický postup, neprišla im doteraz ani jedna reklamácia od zahraničných odberateľov.

Kolektív XII. zjazdu KSČ Michala Pluhára pri príprave mäsa na spracovanie. Foto: archív TASR, autor T. Andrejčák/30. októbra 1963
Alžbeta Špilajová pri vysávacom stroji. Foto: archív TASR, autor T. Andrejčák/30. októbra 1963