Sekcia

Rok 1958: Nakladané uhorky zo Stupavy chutia aj v cudzine

Vo výrobni Záhorských liehovarov a konzervární v Stupave, okres Malacky, beží práca na plné obrátky. Je práve sezóna nakladania uhoriek.

 

     V Záhorských liehovaroch a konzervárňach v Stupave je práve sezóna nakladania uhoriek, rajčín, papriky, cibuľky, sliviek, broskýň, hrušiek a hrozna. O ich výrobky je záujem aj v zahraničí - pre export pripravia 15 000 plechoviek jahodového kompótu, 10 000 plechoviek červených paprikových stoniek v sladkokyslom náleve, 70 000 kg sterilizovaných uhoriek a i.

Vyše osemsto 350 kilogramových sudov uhoriek naložených do soli je zárukou, že bude uhoriek na zimu dosť. V zime ich preložia do fliaš. Foto: archív TASR, autor V. Přibyl/17. septembra 1958

 

     Stupavské uhorky poputujú do Veľkej Británie, Nemeckej spolkovej republiky, Belgicka, Švédska, Dánska a i. Konzervy zo Stupavy mali úspech aj na Svetovej výstave v Bruseli.

A tu sú päť litrové fľaše uhoriek v sladkokyslom náleve. Dostanú ešte etikety a sú pripravené na export. Foto: archív TASR, autor V. Přibyl/17. septembra 1958
Expedícia má plné ruky práce so zásielkami uhoriek. Foto: archív TASR, autor V. Přibyl/17. septembra 1958