Sekcia

Rok 1967: Na trh prichádza pochúťka Grissini

Mlyny a cestovinárne n. p. Piešťany, závod Bratislava, začali v týchto dňoch vyrábať slané tyčinky Grissini.

 

     Slané tyčinky Grissini na tohtoročnej prehliadke potravinárskych výrobkov EXPO Plzeň-67 získali vysoké ocenenie Zlatý pohár. Na talianskom stroji značka Brevettata, ktorý obsluhujú traja pracovníci, vyrobia denne v doplnkovej prevádzke okolo 150 kg grissín.

Tyčinky Grissini vyrábajú na talianskom stroji Brevettata Štefan Kadnár, Ľudovít Gelsta, Ján Novotný a Anna Ležáková. Foto: archív TASR, autor I. Dubovský/6. septembra 1967

 

     "Tyčinky vyrobené podľa juhoslovanskej receptúry sú na trhu pre svoje dobré chuťové vlastnosti veľmi vyhľadávané. Zatiaľ sa síce dostávajú do predaja len v Bratislave. Postupne, keď bude mať závod vhodné priestory a vyrieši sa otázka balenia a zapracovania obsluhy, vyrobia ich mesačne až 4 tony, čo zaručuje, že sa dostanú k spotrebiteľom aj mimo Západoslovenského kraja. Popri zvýšenej výrobe chcú neustále vylepšovať aj ich kvalitu a chuť", píše sa v archívnej správe TASR.

Grissini putujú z rúk Jána Novotného do pece. Foto: archív TASR, autor I. Dubovský/6. septembra 1967
Tyčinky vychádzajúce zo stroja odkladá na stojan Anna Ležáková. Foto: archív TASR, autor I. Dubovský/6. septembra 1967