Sekcia

Rok 1995: V Dojči sa pečú unikátne slovenské croissanty

V Dojči neďaleko Senice ako jediní na Slovensku vyrábajú talianskou technológiou jemné pečivo croissant.

     "Tento slovenský unikát je v základnej technológii - kultúre kvasníc, ktorú nazvali "večná matka". Jej zloženie je utajované a poznajú ho len dvaja pracovníci spoločnosti.

     Pečivo sa vyrába bez konzervačných látok a má trvanlivosť tri mesiace. Približne pred mesiacom získali za tento výrobok prestížne ocenenie Slovak Gold ’95", uvádza archívna správa TASR.

V súčasnosti pripravujú výrobu kokosového a pistáciového pečiva croissant. Foto: archív TASR, autor Š. Puškáš/3. decembra 1995

 

     Rožky croissant sú plnené čerešňovou, marhuľovou, čučoriedkovou alebo čokoládovou náplňou. V súčasnosti pripravujú výrobu kokosového a pistáciového pečiva.

Hana Kabátová (vľavo) a Miroslava Klamiková ukladajú rožky na baliacu linku. Foto: archív TASR, autor Š. Puškáš/3. decembra 1995