Sekcia

Letná sezóna s novými gastronomickými podnikmi

V bratislavských Krasňanoch pribudla v roku 1964 nová vináreň Tramín. Pred letnou turistickou sezónou otvorili v Košiciach v roku 1966 najväčšie a najmodernejšie pohostinstvo na Slovensku Jalta.

 

     V novovybudovanej bratislavskej štvrti Krasňany otvorili pred letnou turistickou sezónou reprezentačnú vináreň Tramín. Jej zvláštnosťou je podávanie špecialít slovenskej kuchyne a čapovanie a podávanie kvalitného sudového vína do krčiažkov z modranskej keramiky. O dobrú náladu hostí sa stará ľudová kapela Eugena Farkaša

Čašník Viliam Szabo čapuje víno. Foto: archív TASR, autor J. Cích/2. júla 1964
Kuchár Ľudovít Augustín varí špeciality slovenskej kuchyne. Foto: archív TASR, autor J. Cích/2. júla 1964
O dobrú náladu hostí sa stará ľudová kapela Eugena Farkaša. Foto: archív TASR, autor J. Cích/2. júla 1964

 

     V centre Košíc otvorili nový reštauračný závod - Jalta. Svojím moderným zariadením a vyše 400 miestami patrí k najväčším a najlepšie vybaveným závodom pohostinstva na Slovensku. V prízemí je espresso, lahôdkáreň, predajňa polotovarov a veľká samoobslužná reštaurácia. Na prvom poschodí je reštaurácia s viacerými salónmi a kaviareň. Na druhom poschodí je exkluzívne zariadený bar a letná záhrada na terase.

Moderne riešená jedáleň novootvoreného závodu Jalta. Foto: archív TASR, autor I. Bodnár/2. júla 1966
Priestorný a vkusne riešený bar. Foto: archív TASR, autor I. Bodnár/2. júla 1966