Výstava rybích produktov pod dozorom súdruha Antonína Zápotockého
Zamestnanci národného podniku Ryba prezentujú v roku 1954 svoje nové výrobky, ktoré majú obohatiť jedálny lístok obyvateľov Slovenska. Všetko bolo samozrejme naaranžované s náležitou výzdobou.
Vedenie i zamestnanci národného podniku Ryba splnili uznesenie ľudovodemokratickej vlády a do predaja pripravili nový sortiment výrobkov pre domáci trh. Stovky zákazníkov denne prichádzali do prieskumnej predajne na Stalinovom námestí v Bratislave, aby posúdili kvalitu a chuť ponúkaných jedál z rýb.
„Na akostnej prehliadke vo výskumnej predajni bola zároveň uskutočnená degustácia mrazených morských filé, ako aj sladkovodných rýb. Konzumenti prejavili veľký záujem o teplé jedlá na rôzny spôsob: vyprážané ryby, dusené ryby s rôznymi príchuťami,“ píše sa v agentúrnej správe z roku 1954.
Podľa agentúrnej správy bol na prezentácii výrobkov veľký záujem aj o rybacie polievky, pripravované rôznym spôsobom. Na akostnej prehliadke previedli pracovníci n.p. Ryby pod vedením šéfkuchára J. Bošku 35 druhov jedál z rýb.
Na prehliadke výrobkov a jedál z rýb upútali pozornosť najmä výrobky z mrazených filé a to v úprave šalátov. Okrem toho filé v aspiku, ďalej oká v oleji, kapor čerstvý, rybacia pena a rôzne iné výrobky, ako údenáče, slede a podobne.