Rok 1972: Zvyšuje sa hygiena a statočnosť predaja mäsových výrobkov
V snahe zvýšiť spokojnosť spotrebiteľa uvádzajú pracovníci Západoslovenského mäsového priemyslu na trh nielen nové druhy výrobkov, ale snažia sa o zvýšenie hygieny, kultúrnosti a maximálne zabezpečenie statočnosti predaja.
"Jednou z úloh, ktorá pripadá výrobe a obchodu pri zabezpečovaní rozvoja životnej úrovne - ako to ukladá rezolúcia XIV. zjazdu KSČ v oblasti hospodárskej politiky - je podstatné zlepšenie plynulosti, pružnosti v zásobovaní a sortimente dodávok.
V novom mäsokombináte v Nitre pracujú na poloautomatickej baliacej linke Multivac. Mäsové výrobky na drobný predaj reže, hygienicky zabalí do vákuovej fólie, presne odváži, vyznačí cenu a dátum balenia. Teda predaj moderný, statočnosť zabezpečená, len mäsiari, bufety by mali prejaviť väčší záujem o takýto druh predaja", píše sa v archívnej správe TASR.
Pracovníci závodného laboratória jednoznačne potvrdili lepšiu chuť, farbu a rovnomernejšie sterilizovanie výrobkov v rotomatoch. U spotrebiteľov si takisto získali obľubu údeniny balené novým spôsobom do sieťoviny z umelej hmoty. Pružný materiál je nielen plne hygienický, ale uľahčuje aj manipulovanie s mäsom a po uvarení sa mäso ľahko vybalí.